Webshop

Att starta en webshop?

Det är många som vill öppna en butik på nätet. Bra tips om webbutiker kan man hitta på en sida som heter starta-webshop.nu där det finns många tips för de som vill starta en egen webshop! Läs deras guide för vad du behöver för att komma igång med e-handel. Det är inte så svårt som man kan tro, och det finns bra hjälp att få på forum som ehandel.se där många hjälper andra och delar med sig av sina erfarenheter.

Planera inte så mycket utan se till att starta!
Planera inte så mycket uta fokusera på att få igång din försäljning. Din webshop är först när du har försäljning som du kan börja lära känna din idé. Då vet du vad dina kunder frågar efter.

Planering tar tid och kan kosta pengar

Börja med att fokusera på att få igång försäljningen, så får resten komma under tiden! Du kommer successivt att lära dig mer om ehandel och att starta webshop som gör att du kan växa i lagom takt. Tänk på att du behöver inte kunna ha allt från början utan kunskap kommer med tiden.

Ta hjälp av proffs när du vill starta e-handel, det gör att du spar pengar och tid. Det finns många som redan har startat e-handel och det finns bra information att ta del av. Man ska inte behöva uppfina hjulet på nytt!

Det finns specialister inom varje e-handelsområde:

  1. Webshopleverantörer
  2. affärssystem
  3. logistikpartners
  4. marknadsföringsspecialister

Ta hjälp av vänner och bekanta om du känner någon som har erfarenhet av ehandel. Annars finns mycket kunskap på internet att ta del av, men bäst är att träffa folk som varit i en liknande situation som dig.

Vanliga plattformar för e-handel:

Några av de vanligaste plattformarna för ehandel, när man ska starta en webshop är Prestashop, Magento webshop och Opencart. De är alla gratis att ladda ner och anpassa efter sina behov då de är byggda med öppen källkod. Magento är den bästa plattformen av dessa men också den som är svårast att komma igång med då inlärningströskeln är hög.